facebook

На Прикарпатті чоловік, який вимагав від товариша мільйони, загримів до в’язниця

Цього тижня Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення чоловіка, який раніше був засуджений до 13 років позбавлення волі за навмисне вбивство.

14757c0ccf_97217



В судовому засіданні встановлено, що обвинувачений отримав інформації від потерпілого, з яким приятелював протягом останніх двох років, про те, що той продав свою квартиру за 6 млн. грн.

Саме тоді в обвинуваченого виник умисел на заволодіння грошовими коштами потерпілого, в зв’язку з чим, розробивши план злочину, він почав наполегливо телефонувати до потерпілого та запрошувати до себе в м. Яремче начебто для відпочинку.
Після декількох телефонних дзвінків обвинуваченого з пропозицією разом відпочити, після обіду потерпілий приїхав до того в м. Яремче на автомобілі. Обвинувачений, реалізовуючи свій злочинний умисел, заманив потерпілого на околицю м.Яремче в лісовий массив для нібито купівлі меду, який мали принести на його замовлення.

 

На автомобілі потерпілого вони приїхали в лісовий масив, де декілька годин чекали на пасічника з медом. По дорозі обвинувачений цікавився у потерпілого, де саме знаходяться гроші, виручені від продажу квартири, на що останній повідомив, що гроші він помістив на банківський вклад.
Дочекавшись сутінків, діючи згідно розробленого плану, обвинувачений викликав потерпілого з автомобіля, в якому той дрімав, повідомивши, що начебто вже прийшов чоловік з медом. Після того, як потерпілий вийшов з автомобіля, обвинувачений, висловивши йому погрозу вбивством та несподівано наніс потерпілому по голові два удари пляшками, від чого ті розбилися.

 

При цьому обвинувачений висловив вимогу до потерпілого про передачу грошей, зазначивши, що гроші, отримані потерпілим від реалізації квартири, потерпілий має віддати йому, так як він хоче використати їх для відкриття клубу, а потерпілому ці гроші не потрібні. В результаті нанесених обвинуваченим побоїв потерпілому було спричинено легкі тілесні ушкодження у вигляді саден тім’яної ділянки голови.

Читайте також:  Може Яремчанський мер ще й “любімава” Сталіна з Лєніним поставить до “камплєкта”?

 

Коли потерпілий, побоюючись за своє життя. Тікаючи від обвинуваченого, біля найближчого будинковолодіння потерпілий перечепився за огорожу і при цьому зламав ногу, після чого забіг у будинок та попросив його жителів викликати працівників міліції та медичну допомогу.

 

Після приїзду працівників міліції по дорозі з лісового масиву до м. Яремче був затриманий.
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому йому обвинуваченні не визнав, просив його виправдати.
Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини у пред’явленому йому обвинуваченні, його вина повністю доводиться іншими зібраними по справі та дослідженими в судовому засіданні доказами.
На підставі викладеного, суд визнав винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України та призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки 6 (шість) місяців.

Шукайте деталі в групі Facebook