facebook

Путін підписав закон про небажані організації

Рішення про внесення організації до списку “небажаних” прийматиме Генпрокуратура Росії за узгодженням з МЗС.

1628236



Президент Росії Володимир Путін підписав закон про небажані іноземні та міжнародні організації.

Про це повідомляє “Газета.Ru”.

Перед цим Рада федерації Росії – верхня палата російського парламенту – схвалила законопроект про “небажані організації”, який напередодні в третьому читанні прийняла нижня палата – Державна Дума.

Відповідно до законопроекту, “небажаною” може бути визнана будь-яка іноземна або міжнародна неурядова організація, яка “представляє загрозу основам конституційного ладу Росії, її обороноздатності і безпеці”.

Які саме дії міжнародних організацій підпадають під визначення закону, в документі не уточнюється. Рішення про внесення організації до списку “небажаних” прийматиме Генпрокуратура Росії за узгодженням з Міністерством закордонних справ.

За порушення закону передбачений штраф від 5 тисяч до 100 тисяч рублів, за повторне порушення – позбавлення волі до шести років. Проти прийняття закону про “небажані організації” раніше виступили правозахисні організації Amnesty International і Human Rights Watch.

Раніше представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунья Міятович закликала Володимира Путіна накласти вето на закон про небажані організації.

Читайте також:  Хамам, бар і косметолог − ЗМІ дізналися про розкіш бронепоїзда, яким їздить Путін

Шукайте деталі в групі Facebook