facebook

СБУ схопила двічі судимого російського неофашиста, який продавав зброю з АТО

Співробітники СБУ затримали в Житомирській області місцевого жителя, засновника російської фашистської організації “Легіон “Вервольф”, який намагався організувати незаконний продаж зброї і боєприпасів із зони проведення антитерористичної операції



http://cs4449.vkontakte.ru/u30924272/25198354/x_68f12bf0.jpg

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Встановлено, що зловмисник багато років проживав у Росії, де він відомий як неонацист, засновник російської фашистської організації “Легіон “Вервольф”. Затриманий раніше був двічі судимий на території Російської Федерації: за спробу підірвати спорткомплекс “Олімпійський” під час єврейського фестивалю та зберігання наркотиків. Одного разу він отримав вирок і в Україні за виготовлення, збут і розповсюдження порновідеопродукції за участі неповнолітніх хлопчиків”, – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, після повернення в Україну зловмисник оселився в районному центрі Житомирської області і навіть став політичним радником однієї з громадських організацій регіону.

Відзначається, що з початку 2015 року він налаштував постачання зброї і боєприпасів з району проведення антитерористичної операції для незаконного перепродажу.

Співробітники СБУ затримали торговця зброєю при спробі збуту двох гранат Ф-1.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

На цей час тривають невідкладні оперативно-слідчі дії по встановленню каналів надходження боєприпасів та осіб, причетних до протиправної оборудки.

Читайте також:  На Київщині затримали жінку, яка здавала окупантам учасників АТО та бійців ТРО

Шукайте деталі в групі Facebook