facebook

Що залишили після себе “облагороджувальники” зі сходу

Після революції Гідності у тренді стали жовно-сині барви. Так, кольорами прапора почали розмальовувати огорожі мостів, парканці, стовпчики, лавочки… Влітку рівень “жовто-блакитного патріотизму” у містян спав і вони почали давати гроші на більш корисні потреби.


лл

А зовсім недавно в Івано-Франківську знову почали з’являтися свіжі жовто-блакитні огорожі. Їх почали розмальовувати невідомі волонтери. Та все ж не все виявилося так гарно як на перший погляд. В той час коли один малював, інший із скринькою збирав гроші на фарбу прямо на проїзній частині дороги, а саме на великих перехрестях, регульованими світлофорами. Зазвичай їх було двоє – троє які малювали, та ще один збирав гроші. Натомість у соцмережах  – активісти повідомляли про групу із 7 – 8 чоловік.

“Двоє  малюють, троє з трьома скриньками ходять поміж автівок на світлофорі, ще двоє – організовують, прикривають, касують… Проговорився один, що в скриньці приблизно 200 гривень.  Це – з 12 до 15 години. Тобто “виручка” не менше кількох тисяч за день”, – писав у соцмережі Facebook франківець Ростислав Терлецький.

Один із таких випадків на вулиці Бандери зафіксував і головний комунальник міста Михайло Смушак. Він зауважив, що зразу викликав “Муніципальну інспекцію з благоустрою” та міліцію. У поясненні хлопці представилися жителями Запоріжжя, та заявили, що “приехали благоустраивать наш город”.

За словами пана Смушака, хлопці “працювали” на перехресті вулиць Грушевського – Васильянок – Грюнвальської – Гаркуші, Бандери – Коновальця, Короля Данила – Гурика та Галицька – Тролейбусна.

Смушак зауважує, що із ними повинні були боротися правоохоронні органи, адже вважає, що хлопці займалися шахрайством.

“Біда не в тому, що вони малювали, а в тому що вони збирали гроші – займалися шахрайством. Явно, що навіть десята частина зібраних коштів не йшла на фарбу – решта йшла їм в кишеню  – це трошки нечесно”, – каже Смушак.

Поділяє його думку і громадський активіст Роман Островський. Він вважає, що паркани були простим приводом, щоб збирати гроші. На його думку, зібрані кошти хлопці тратили на житло, їжу, одяг, спиртне та проституток.

“Наші люди довірливі тому дають гроші, бо думають, що займаються хорошою справою, а насправді хлопці шахраї. Само-собою, що своїм малюванням вони нанесли шкоду місту – промалювали два парканці та залишили. Після них прийдеться домальовувати, або перефарбовувати”,  – підсумував Михайло Смушак.

Варто зауважити, опісля “облагородження” Івано-Франківська, так звані малярі зі скриньками перебралися до Чернівців, де почали займатися звичною для себе справою – збирати гроші та розмалювувати місто. Як вдалося вияснити тамтешнім журналістам, хлопці які представлялися жителями Запоріжжя насправді мешканці Донеччини, а з благодійних пожертв отримують свої відсотки.

Читайте також:  Кубок України. Івано-Франківське "Прикарпаття" громить "Арсенал" і крокує далі

джерело http://www.blitz.if.ua/news/scho-zalyshyly-pislya-sebe-oblagorodzhuvalnyky-zi-shodu.html

Шукайте деталі в групі Facebook