facebook

У Порошенка пояснили, чому не закінчили АТО в заявлений термін

АТО не змогли завершити швидко, як обіцяли, через вторгнення Росії.

1629594



Антитерористична операція затягнулася через вторгнення російських військ в Україну, заявив народний депутат від БПП і радник президента Ірина Геращенко в ефірі 5 каналу, відповідаючи на питання, чому не здійснилася обіцянка президента Петра Порошенка про те, що АТО, займе години, а не триватиме місяці.

“Наша армія була близька до завершення АТО влітку минулого року. І цьому завадило те, що на територію України вторглися війська сусідньої держави. Якби йшлося про те, щоб просто зупинити агресію кількох бандитів, то, безумовно, доблесна професійна українська армія давно б вже впоралася”, – повідомила депутат.

“Хочу наголосити, що рік тому владна команда висувала армії одну дуже важливу умову – нейтралізувати бандитів так, щоб не страждало місцеве населення”, – додала Геращенко.

Серед інших невиконаних обіцянок Порошенка – продаж кондитерської фабрики Roshen.

Як повідомляв Кореспондент.net, у Раді національної безпеки і оборони на початку серпня минулого року прогнозували, що українські військовослужбовці до зими 2014 року очистять територію Донбасу від сепаратистів. На той моменттериторії сепаратистів скоротилися на три чверті. Після вторгнення Росії та Іловайського котла території сепаратистів почали розширюватися.

Карта АТО за 2.8.2014

Карта АТО на сьогодні 26.5.2015
Читайте також:  Сахалися, як від прокаженого: союзники ОДКБ сторонилися від Путіна під час саміту у Вірменії (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook