facebook

Яценюк попросив ОБСЄ перевірити готовність Донбасу до виборів

Прем’єр відкинув проведення голосування під дулом пістолета.

1629576




Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк попросив Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) перевірити, чи готовий Донбас до проведення місцевих виборів відповідно до умов мінських угод. Про це він сказав в інтерв’ю The Financial Times.

“Ми попросили БДІПЛ підтвердити, чи відповідають стандартам ОБСЄ та БДІПЛ існуючі в Донецьку та Луганську умови. Таким чином, ми готові провести вільні та справедливі вибори. Але немає жодних шансів провести такого роду вибори під дулом пістолета Росії. Ми будемо проводити вибори і нове, законне керівництво отримає особливий статус. В іншому випадку ми не можемо надати цей спеціальний статус терористам. Ми хочемо говорити з законно обраними чиновниками з Донецька і Луганська”, – заявив він.

Основною умовою для цих виборів, на його думку, є реальне припинення вогню. “Я завжди кажу: послухайте, але якщо це припинення вогню, поясніть мені, що це означає? Ми втратили близько 90 українських солдатів після введення в дію режиму припинення вогню, більш як 400 отримали поранення”, – сказав прем’єр-міністр.

Раніше, Президент України Петро Порошенко заявив, що починати діалог про модальність проведення місцевих виборів на Донбасі можливе тільки після повного припинення вогню і відведення важкої техніки, верифікованого ОБСЄ, повідомляє прес-служба Порошенка.

Читайте також:  Кремль анонсував візит Путіна на Донбас

Шукайте деталі в групі Facebook