facebook

Міліція вилучила в іванофранківця великий арсенал зброї

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області сьогодні виявили та вилучили у помешканні в обласному центрі кілька одиниць зброї, сотні набоїв різного калібру та майже десяток гранат.

1


В рамках проведення оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» працівники міліції отримали підстави запідозрити одного з івано-франківців у незаконному зберіганні зброї.

 

Підозра отримала підтвердження, коли під час санкціонованого обшуку оселі чоловіка правоохоронці натрапили на сховок з забороненими речами.

 

Підпільний арсенал був доволі вагомим: дев’ять корпусів гранат Ф-1 та РГД-5, 13 запалів до них, дві мисливські гладкоствольні рушниці та два карабіни іноземного виробництва, ствол до кулемета калібру 7,62 мм разом з механізмом, дві сигнальні ракети, і навіть автомат іноземного виробництва з магазином і глушником та пістолет «ПМР – 9мм» з 8 патронами в магазині. Тут же зберігалися й майже 650 патронів різного калібру.

Архів новин

Архів новин

Вилучені речі направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області. Водночас правоохоронці встановлюють походження зброї і боєприпасів та мету, з якою їх зберігали.
Власника цього арсеналу затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Варто зауважити, що кілька днів тому працівники івано-франківського УБОЗу вилучили у інших мешканців Івано-Франківська два пістолети та рушницю, які зберігалися незаконно. За цими фактами також ведеться розслідування.

Читайте також:  Поліція затримала уродженця Франківщини, який 10 років грабував банки та залишав касирам цукерки. ФОТО, ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook