facebook

США не готові вирушати на війну задля України – Білий дім

В Обами заявили, що разом з партнерами із НАТО можуть допомогти Україні без військового втручання.

1630262




США не готові вирушати на війну заради України, але разом з партнерами із НАТО можуть допомогти Києву. Про це заявив прес-секретар президента США Джош Ернест, передає РИА Новости.
Журналісти запитали Ернеста на брифінгу, чим відрізняються ситуації в Іраку, де США проводять активну військову операцію, і в Україні, де підтримують дії офіційного Києва, але наразі відкидають власне військове втручання.

“США підтримують своїх українських партнерів, які намагаються протистояти цій загрозі своїй безпеці. США не готові вирушати на війну заради України, і ми чітко про це заявляли, але водночас у США і у наших партнерів з НАТО є можливості допомогти їм протистояти загрозі, з якою вони стикаються з боку Росії, яка надзвичайно відкрито порушила їхню територіальну цілісність”, – наголосив він.

Зазначимо, раніше президент США Барак Обама заявив на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, що Росія демонструє все більш агресивну позицію щодо України.

Як повідомляв Кореспондент.net, на початку квітня посол ЄС в Росії Вигаудас Ущацкас заявив, що Європа не буде воювати і вмирати за Україну і не має наміру змінювати Росію.

Читайте також:  "Масштабні звільнення українців вже скоро": Яким буде дефіцит вакансій у 2023 році, наближається криза на ринку праці

Шукайте деталі в групі Facebook