facebook

Росія на Донбасі спалює трупи солдатів у пересувних крематоріях, – конгресмен США

Тіла російських солдатів, які гинуть на сході України, спалюють прямо на місці у мобільних крематоріях, які спеціально для цього були туди доставлені



maxresdefault

Про це в ефірі CNN заявив журналіст Джош Роджин з посиланням на двох конгресменів, які нещодавно повернулися з України, – голову Комітету з питань збройних сил Мака Торнберрі і члена цього комітету, колишнього офіцера ВМС США Сета Мултона.

“І коли вони повернулися, то розповіли мені, що, за словами українських і американських чиновників, Росія завезла в Україну мобільні крематорії і використовує їх для знищення доказів стосовно загиблих солдатів. Ось як Путін підтримує твердження про те, що Росія не бере участь у війні в Україні і як він приховує справжню ціну свого вторгнення перед міжнародною спільнотою і власним народом”, – сказав Роджин.

За його словами, крематорії, які встановлено на вантажівках, насправді призначені для спалення тварин.

“Багато російських активістів і українських блогерів документують присутність російських солдатів, також існує багато історій в інтернеті про їхні смерті, але тіла ніколи не показують. І сім’ї, які залишаються в Росії, дивуються, що трапилося з їхніми рідними. Ось пояснення. Це також показує, як російський уряд, російське військове керівництво обманює власних солдатів”, – додав журналіст.

Читайте також:  Автобус, в якому їхали українці дотла згорів в Росії (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook