facebook

Байден розповів, що в Білому домі хочуть від Путіна

США хочуть домогтися від президента Росії більш прогнозованої, раціональної політики.

1630930




Віце-президент США Джо Байден заявив, що США своїми діями хочуть домогтися від президента Росії Володимира Путіна більш прогнозованої політики. Про це він заявив в ході виступу у Брукінзькому інституті у Вашингтоні, передає BBC Росія.

Зокрема, він зазначив, що США будуть підтримувати Україну, щоб стримати російську агресію, яка становить небезпеку і для решти Європи, але це залежатиме від того, наскільки влада України буде прихильна обіцяним реформам.

Крім цього, Байден зазначив, що США готові і до співпраці з РФ в певних питаннях. Зокрема, це стосується іранської ядерної програми і ситуації в Сирії.

Байден, однак, наголосив, що США і Росія залишаються партнерами в частині переговорів з Іраном про його ядерну програму і що США продовжують пропонувати Путіну, як він висловився, “шляху з’їзду” заради деескалації української кризи.

“Ми не хочемо його принизити. Ми не домагаємося зміни режиму. Ми не домагаємося фундаментальних змін всередині Росії. Ми хочемо, щоб він, з нашої точки зору, поводився раціонально”, – сказав Байден.

Він зазначив, що вважає президента Путіна людиною раціональною і вважає, що російський президент постарається домогтися в Україні максимуму можливого.

Віце-президент закликав країни Європи продовжити санкції, накладені на Росію, і пообіцяв, що американські санкції скасовані не будуть.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше, президент США Барак Обама заявив, що Росія демонструє все більш агресивну позицію щодо України.

Читайте також:  В Міносвіти готують для 1-2 класів суттєве покращення

Шукайте деталі в групі Facebook