facebook

У Великобританії підтвердили плани референдуму щодо членства в ЄС

У Великобританії невдовзі мають ухвалити закон, що дозводить провести референдум щодо членства країни в Європейському Союзі.

1630910




Британська королева Єлизавета II заявила, що уряд ініціюватиме ухвалення закону, який відкриє шлях для проведення референдуму щодо членства країни в Євросоюзі. Про це, зокрема, йшлося у тронній промові королеви в середу, 27 травня, під час традиційної церемонії відкриття парламенту. У промові, яку виголошує королева, але готує уряд, викладено плани уряду прем’єр-міністра Девіда Кемерона щодо нового законодавства на наступний рік, повідомляє агентство Reuters.

Як зазначила у промові королева, референдум щодо можливого виходу Великобританії з ЄС має відбутися до кінця 2017 року. “Мій уряд перегляне відносини Сполученого Королівства з Європейським Союзом та проведе реформу ЄС для блага усіх країн-членів”, – цитує слова Єлизавети ІІ Reuters.

Нагадаємо, 7 травня у Великобританії відбулись парламентські вибори, у результаті яких консерватори на чолі з Девідом Кемероном змогли вибороти більшість. Раніше політик вже заявляв про свій намір провести референдум щодо можливого виходу країни з ЄС до кінця 2017 року.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Партії в Україні будуть фінансуватися з держбюджету

Шукайте деталі в групі Facebook