facebook

Лавров заявив про прагнення Порошенка виконувати мінські угоди

При цьому Лавров зазначив, що українському лідеру доводиться, “принаймні, на публіку” враховувати наявність “партії війни”.

1632166




Російська сторона в контактах з президентом України Петром Порошенкомвідчуває його прагнення виконувати досягнуті угоди, але через тиск “партії війни” сумнівається в здатності Києва дотримуватися тихугод, які підписав глава держави. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю програмі Міжнародний огляд телеканалу Росія 24.

“Президент України Порошенко – наш партнер із переговорів. У нього тривають контакти з нами, в яких ми відчуваємо його прагнення виконувати те, про що домовлялися”, – заявив Лавров.

Він зазначив, що українському лідеру доводиться, “принаймні, на публіку і в практичних діях” враховувати наявність “партії війни”, тому РФ скептично ставиться до здатності київської влади в цілому слідувати підписаним Порошенком угодами.

“Постійно робляться войовничі заяви на адресу Росії, Донецька і Луганська, називають “терористами”, “сепаратистами”. З таким підходом я дуже песимістично ставлюся до здатності нинішньої київської конфігурації влади виконати те, під чим підписався президент України Петро Порошенко”, – заявив Лавров.
У Мінську 12 лютого відбулися переговори в “нормандському форматі” за участю лідерів РФ, України, Франції та Німеччини, паралельно контактна група із врегулювання працювала над документом, який дозволить знизити напруженість на Донбасі. У підсумку було прийнято комплекс заходів з виконання мінських угод, який передбачає, зокрема, припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь і створення зони безпеки.

Лавров і Керрі обговорили питання врегулювання кризи в Україні

Незабаром після оголошення перемир’я на Донбасі відновилися перестрілки, сторони звинувачують одна одну в порушенні “режиму тиші” і заявляють, що ведуть тільки у відповідь вогонь.

Читайте також:  У США та Росії різне бачення Мінських угод - Керрі

За підсумками останньої зустрічі контактної групи 6 травня учасникам вдалося сформувати чотири робочих підгрупи щодо конкретних аспектів деескалації конфлікту.
За матеріалами: РИА Новости

Шукайте деталі в групі Facebook