facebook

Пентагон зізнався в нових випадках помилкової розсилки спор сибірської виразки

24 лабораторії у 11 штатах США і дві інші країни імовірно отримали посилки зі спорами сибірської виразки.

1632170




У міністерстві оборони США заявили про виявлення ще кількох випадків помилкової відправки спор сибірської виразки, зокрема, в Австралію, передаєТАСС.

За словами представника військового відомства, 24 лабораторії у 11 штатах і дві інші країни імовірно отримали посилки зіспорами.

Раніше на цьому тижні Пентагон визнав, що випадково розіслав зразки живих спор сибірської виразки з Юти в лабораторії, розташовані в дев’яти інших американських штатах, а також на найбільшу в Південній Кореї базу американських ВПС Осан.

На мікробнійкарті метро Нью-Йорка знайдені бактерії сибірської виразки

У Пентагоні і американських Центрах з контролю і профілактики захворювань запевнили, що ніякої загрози інцидент не становив. При цьому, за відомостями ЗМІ, чотири людини досі в цілях обережності приймають профілактичні медичні препарати, зокремаантибіотики і вакцину проти сибірської виразки. Всі вони – цивільні особи. У яких штатах вони перебувають, не уточнюється.

Сибірська виразка вивчається в закритих військових лабораторіях для розробки заходів проти можливого застосування збудників цього захворювання як біологічної зброї.

Читайте також:  Схема Путлера "усєм боятись" не пройшла: Конгрес США дав вказівку Пентагону (документ)!

Шукайте деталі в групі Facebook