facebook

Порошенко і Штайнмаєр обговорили шляхи реалізації мінських угод

Співрозмовники також скоординували позиції напередодні саміту Великої сімки, який відбудеться в Німеччині в червні.

1632160




Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, в ході якої сторони обговорили шляхи забезпечення реалізації мінських домовленостей з мирного врегулювання ситуації на Донбасі і допомогу з боку Німеччини щодо впровадження реформ в Україні.

“Співрозмовники обговорили шляхи забезпечення реалізації мінських домовленостей, подальшої солідарності з Україною з боку Європейського Союзу, а також скоординували позиції напередодні саміту Великої сімки, який відбудеться в Німеччині в червні”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті президента України в п’ятницю ввечері.

Порошенко зазначив, що формат, який був винайдений рік тому і отримав назву “Нормандський”, продемонстрував високий рівень координації дій з пошуку мирного рішення і деескалації ситуації на Донбасі, а також допоміг в реалізації мирного плану президента, який був представлений в червні минулого року.

Президент зазначив, що його мирний план отримав підтримку з боку ЄС, ООН, Великої сімки, Японії.

Меркель, Олланд і Путін домовилися про зустріч у “нормандському” форматі

“Немає альтернативи мирному плану, який включає припинення вогню, відведення важкої техніки і озброєння, звільнення заручників, доступ моніторингової місії ОБСЄ, початок політичного процесу з проведенням чесних і вільних місцевих виборів”, – зазначив Порошенко.

Глава держави також відзначив важливість вирішення складної гуманітарної ситуації на Донбасі.

Зі свого боку, глава МЗС Німеччини заявив про намір відвідати Дніпропетровськ, щоб на місці ознайомитися зі станом справ. Він також висловив стурбованість у зв’язку з погіршенням ситуації на Донбасі через збільшення кількості обстрілів.

“Ми з великою повагою ставимося до ваших дій з реформування країни”, – зазначив Штайнмаєр, зазначивши, що дуже важко водночас вирішувати безпеку в Донецькій і Луганській областях і реформувати країну.

Читайте також:  Порошенко обговорив з головою Євросоюзу підготовку до саміту Україна-ЄС

Міністр поінформував про рішення уряду Німеччини відкрити кредитну лінію для України на суму 500 млн євро на додаток до 200 млн євро вже наданої допомоги. Ці кошти повинні бути витрачені на підтримку фінансової стабільності України, а також на проекти підвищення енергоефективності, відновлення інфраструктури та зведення житла.

Штайнмаєр відкинуввійськове вирішення конфлікту на Донбасі

Порошенко заявив про важливість координації дій у справі відновлення Донбасу, зокрема, для пошуку інвестицій для відновлення зруйнованої інфраструктури, створення робочих місць.
За матеріалами: Корреспондент.net

Шукайте деталі в групі Facebook