facebook

У Дніпропетровську жінка більше місяця народжувала трійню

Діти 24-річної Олени з’явилися на світ з різницею у 38 днів.

1631860



У Дніпропетровську 24-річна Олена стала матір’ю трійні, повідомляє Співрозмовник. Першою на світ 16 квітня з’явилася Лікерія, а її сестри – Стефанія і Злата – народилися лише за 38 днів після неї.

Головлікар перинатального центру Людмила Падалко розповіла журналістові видання про цей унікальний випадок: “Жінка завагітніла сама, без штучного втручання. Це складна вагітність. Коли жінка виношує один плід, вона здатна його виносити до кінця, але якщо плодів 3 чи навіть 2, то швидше за все пологи будуть передчасними”.

Олена приїхала до перинатального центру Дніпропетровська у квітні. Через 4 дні народилася перша дівчинка, і тоді лікарі прийняли рішення медикаментозно відтермінувати пологи, щоб дати дітям час розвинутися.

“Це дуже складний випадок. Ми кожен день проводили консиліум і вирішували, чи варто продовжувати вагітність, чи вже прийшов час народжувати. Кожен день це ризик для матері і дітей. Це можуть зробити не в кожній лікарні”, – розповідає Людмила Падалко.

Лікерія народилася з вагою у 980 г, а її сестри – з вагою 1800 і 1950 г. На даний момент всі діти перебувають під наглядом лікарів. Зараз вага Лікерії вже сягла 1650 г. Усі діти дихають самостійно і поправляються.

Раніше повідомлялося, що 65-річна вчителька з Німеччини народила четверню.

Читайте також:  Одна на нічній дорозі

Шукайте деталі в групі Facebook