facebook

Берлусконі помилився і закликав голосувати на виборах за опонента

Екс-прем’єр нібито зупинився не на тому мітингу.

1632394




Колишній прем’єр-міністр Італії, лідер правоцентристської партії “Вперед, Італіє” Сільвіо Берлусконі помилково виступив на підтримку кандидата на муніципальних виборах від політичних опонентів, повідомило агентство ANSA.

Курйоз стався ввечері в місті Сеграте, недалеко від Мілана.

За словами кандидата в мери від лівоцентристського списку Паоло Мікелі, кортеж Берлусконі під’їхав до площі, де проходила маніфестація на його підтримку, влаштована для молоді. Екс-прем’єр вийшов з машини, почав розглядати стенди на площі і заговорив з деякими молодими людьми, поцікавившись, як звуть їхнього кандидата. Отримавши відповідь “Паоло Мікелі”, Берлусконі повчально рекомендував “знайти годину часу в неділю і проголосувати за Паоло”. Незабаром, за свідченням очевидців, оточення політика усвідомило помилку, тому що кандидатом у мери Сеграте, підтриманим “Вперед, Італією”, є жінка – Текла Фраскіні, чий передвиборчий мітинг проходив поблизу.

Як прокоментував чинний мер Адріано Алессандріні (також представник правого центру), для міста з населенням трохи менше 35 тисяч осіб дуже важливий сам факт присутності Берлусконі. Виключений з сенату після остаточного вироку у справі про фінансове шахрайство його компанії “Медіасет” екс-прем’єр продовжує очолювати свою партію й активно брав участь у виборчій кампанії її кандидатів на регіональних виборах.

Вибори глав і членів регіональних адміністрацій відбудуться 31 травня в семи найбільших італійських областях – Венето, Лігурії, Марке, Апулії, Кампанії, Тоскані й Умбрії, а також у більш ніж 700 містах по всіх Апеннінах.

Читайте також:  «Оберіть гідного мера», – Зеленський до підприємців Старого ринку в Луцьку

Шукайте деталі в групі Facebook