facebook

Візові обмеження з боку Росії стали відповіддю на санкції ЄС

У чорних списках 89 імен, у тому числі близько 20 діючих і 10 колишніх членів Європарламенту.

1632354




Обмеження на в’їзд до Росії для представників деяких країн ЄС були введені виключно в якості відповіді на дії Євросоюзу, заявив у суботу, 29 травня, РИА Новости високопоставлене джерело в МЗС Росії.

“Це було зроблено у відповідь на санкційну кампанію, яку розв’язали щодо Росії деякі держави Євросоюзу на чолі з Німеччиною”, – розповів співрозмовник агентства.

У “чорних списках” 89 імен, у тому числі близько 20 діючих і 10 колишніх членів Європарламенту, діючі та колишні керівники розвідувальних служб Британії та країн Балтійського моря, ряд британських, німецьких, польських та естонських військових керівників, а також заступник голови румунської держкомпанії Трансгаз.

У ньому фігурують імена представників 17 із 27 країн Євросоюзу. Серед них громадяни Польщі (18 осіб), Британії (9), Швеції, Естонії (по 8), Німеччини, Литви (по 7), Латвії та Румунії (по 5).

Раніше президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про готовність вжити заходів, якщо Росія не надасть пояснень щодо причин заборони на в’їзд окремим членам Європарламенту.

Нагадаємо, що Берлін зажадав від Росії пояснень причин включення восьми громадян країни у російський “чорний список”.

Читайте також:  У росії загрожують Третьою світовою війною, якщо Україна вступить до НАТО

Шукайте деталі в групі Facebook