facebook

На територію вільної Луганщини повертаються мирні мешканці, – Москаль

У Кримське, одне з найбільш постраждалих від бойових дій сіл на Луганщині, уже повернулася майже половина селян



ecf5ad6bc79f477c055de247ac14fb87

Виконуючи рішення Москаля, зруйнований обстрілами дитсадок у Кримському перенесуть у приміщення загальноосвітньої школи. Дитсадок розташований поблизу протитуберкульозного санаторію, де й тепер майже щодня йдуть бойові дії, тому ремонтувати його немає сенсу. Натомість загальноосвітня школа знаходиться в мікрорайоні, який майже не постраждав від обстрілів.

“Під час бойових дій у кінці минулого й на початку цього року з Кримського виїхало близько 90 % мешканців, — повідомляє Москаль. – Вогневі зіткнення тут тривають досі, однак село принаймні вже не обстрілюють із “Градів”. Люди поступово повертаються в свої домівки (зараз тут проживає близько шестисот селян, тоді як у мирний час було півтори тисячі), тому виникла необхідність відновити пошкоджені війною соціальні об’єкти, включаючи школу”.

Наголошується, що на початку року на територію школи залетіли три реактивні снаряди із “Града”, вибуховими хвилями вибито вікна. Однак навчальні корпуси, їдальня та котельня вціліли.

Планується, що на початок наступного навчального року в Кримському буде понад 50 учнів, а значить, до 1 вересня школа, яка збудована ще за царської влади, в 1902 році, має бути повністю відремонтована. Гроші на заміну вікон та поточний ремонт вже виділили з обласного бюджету.

джерело http://espreso.tv/news/2015/05/31/na_terytoriyu_vilnoyi_luganschyny_povertayutsya_myrni_meshkanci____moskal

Читайте також:  Серце офіцера-ветерана АТО не витримало напруги, пішов з життя на службі: "Патріот і людина-скеля"

Шукайте деталі в групі Facebook