facebook

Палюче сонце в Індії вбило вже 2200 людей

Кількість жертв, які стали наслідком аномальної спеки в Індії стали вже понад 2200 осіб. Температура повітря залишається наднормальною, що призводить до нових смертей.

629b2e3fca3497dfa38c2af6e27fe55e1433070899


Новину повідомляє національне міністерство надзвичайних ситуацій Індії.

«Згідно з опрацьованими даними, до вечора суботи число загиблих від наслідків теплового удару становила 2207. Відомості про нові жертви продовжують надходити сьогодні, оскільки в більшості регіонів температура тримається на 5-7 градусів вище норми», – зазначили у відомстві.

Столицю Індії сонце нагріває до 45 градусів за Цельсієм в тіні. На півдні країни стовпчик термометра показав рекордних 48 градусів за Цельсієм. Нестерпно-спекотна погодна торкнулась і штату Хімачал-Прадеш в передгір’ях Гімалаїв, де в колоніальну епоху англійці рятувалися від спеки. Там повітря прогрілось до 42 градусів.

Температурний рекорд зафіксовано і в штаті Махараштра – 47,1 градус, де раніше повітря не нагрівався понад 41. Найбільше людських життів втрачено на півдні Індії(понад 2000 осіб), де спостерігається справжнє пекло.

«Спекотна погода буде зберігатися весь червеньСтабільне похолодання настане лише з настанням сезону мусонних дощів, однак на північ країни вони прийдуть не раніше, ніж через місяць», – повідомили у метеорологічному центрі Індії.

У МНС країни роблять сумні прогнози, щодо смертельних рекордів від спеки в Індії. Так, і прогнозується, що в цьому році буде побитий сумний рекорд 1998 року, коли убивча спека забрала життя 2541 людини.

Нагадаємо, 28 травня, на півдні Індії, у результаті аномальної спеки, померло більше 1700 осіб. Спекотна погода збережеться, як мінімум, до кінця тижня.

Одним із виходів із катастрофічної ситуації в Індії уряд бачить у відкритті мобільних пунктів допомоги, де всі бажаючі зможуть отримати питну воду і молоко.

Читайте також:  Безвізовий режим ЄС розгляне в березні або червні

джерело http://uapress.info/uk/news/show/78774

Шукайте деталі в групі Facebook