facebook

Клімкін: Порошенко має намір відвідати Японію цього року

Президент України Петро Порошенко розглядає можливість візиту до Японії в 2015 році.

1632662




Про це повідомив в інтерв’ю японському агентству Кіодо міністр закордонних справ Павло Клімкін. “Хотілося б, щоб до кінця року візит до Японії відбувся”, – цитує Клімкіна агентство Кіодо.

На початку червня планується візит в Україну японського прем’єр-міністра Сіндзо Абе, після чого буде прийнято рішення про терміни та порядок денний візиту Порошенка в Токіо.

За словами Клімкіна, Україна хоче розвивати відносини з Японією, зокрема співпрацю з ліквідації наслідків аварій на Чорнобильській АЕС та на станції “Фукусіма-1”, а також економічне співробітництво.

Як передає Кіодо, глава МЗС України також заявив, що Києву “необхідна солідарність Японії в опорі агресії Росії”.

Агентство зазначає, що в нинішньому році Японія також сподівалася прийняти у себе з візитом президента РФ Володимира Путіна і спробувати домогтися прогресу в обговоренні територіального питання щодо Південних Курил. У Росії, як припускає Кіодо, незадоволені візитом Абе в Україну, а якщо Порошенко відвідає Японію раніше від Путіна, то це викличе роздратування Москви і візит російського президента може бути відкладений. “Японія змушена приймати складне рішення”, – зазначає Кіодо.

Раніше Японія і Євросоюз за підсумками саміту в Токіо поширили спільну заяву, в якій закликали виконувати мінські домовленості щодо Україниі пообіцяли ніколи не визнавати приєднання Криму до Росії.

Читайте також:  В Івано-Франківську буде почесне консульство Ізраїлю

Шукайте деталі в групі Facebook