facebook

Світова спільнота обурилась виправданням злочинів SSср, яке здійснює путлерівська пропаганда!

Словацький портал



Аktuality”: “Пересічному словаку важко перевірити твердження російської пропаганди про Україну. А як щодо заяв російської пропаганди про речі, які словаки відчули на власній шкурі?

«Фашисти» явно мають відношення не тільки до подій на Україні. Вони нібито доклали руку і до Празької весни в 1968 році, так що обставини буквально змусили Радянський Союз втрутитися. Принаймні, так кажуть у російському “документальному фільмі”.

Коли російські ЗМІ передають світові інформацію про Україну, словацька публіка часто не здатна перевірити правдивість цих даних. Але та манера, в якій російський документальний фільм розповідає про радянське вторгнення до Чехословаччини, людей повинна зацікавити. Адже факти, які описуються в ньому, багато громадян можуть порівняти з власними спогадами, розповідями батьків або ж з працями істориків.

Постає питання про те, чому окремі особи і цілі інститути в сучасній Росії займаються виправданням злочинів Радянського Союзу, якщо тоді йшлося про зовсім інше державне утворення. І це не поодинокий випадок. Точно так само в Росії робляться спроби “позитивно” обґрунтувати події початку Другої світової війни, наприклад, суть пакту Молотова-Ріббентропа, яким Гітлер і Сталін поділили Центральну і Східну Європу.

Важко вибрати місце, з якого почати спростування нісенітниці про вторгнення в Чехословаччину в серпні 1968 року. Якщо, скажімо, один з радянських учасників тодішніх подій божиться, що в нього стріляли з «кулеметів і автоматичної зброї», то нашій людині залишається тільки пошкодувати про те, що, напевно, мало стріляли.

Було б цікаво, що про російську інтерпретацію історії сказала б Данка Кошанова, якій в 1968 році було 15 років. Її окупанти застрелили на сходинках Університету Коменського в Братиславі. Адже, згідно з новими переписуваннями історії, за межами Праги люди підтримували дії окупаційних військ. Слова про загрозу збройного перевороту, мабуть, навіть не варто коментувати.

Читайте також:  Росія знову може вторгнутися в Україну через Білорусь на «річницю» невдалої спроби

Зрозуміло, подібний погляд на історію людям підносять як нову або розсекречену інформацію, створюючи враження особливої втаємниченості, яким так успішно користуються розповсюджувачі конспіративних теорій. З іншого боку, можна очікувати, що в російську інтерпретацію серпня 1968 повірять і деякі наші співгромадяни. Адже іноді віртуальній реальності повірити легше, ніж власному досвіду.”

Джерело – http://www.aktuality.sk/clanok/276870/komentar-fasisti-z-prazskej-jari/

 

Шукайте деталі в групі Facebook