facebook

Світова спільнота обурилась виправданням злочинів SSср, яке здійснює путлерівська пропаганда!

Словацький портал



Аktuality”: “Пересічному словаку важко перевірити твердження російської пропаганди про Україну. А як щодо заяв російської пропаганди про речі, які словаки відчули на власній шкурі?

«Фашисти» явно мають відношення не тільки до подій на Україні. Вони нібито доклали руку і до Празької весни в 1968 році, так що обставини буквально змусили Радянський Союз втрутитися. Принаймні, так кажуть у російському “документальному фільмі”.

Коли російські ЗМІ передають світові інформацію про Україну, словацька публіка часто не здатна перевірити правдивість цих даних. Але та манера, в якій російський документальний фільм розповідає про радянське вторгнення до Чехословаччини, людей повинна зацікавити. Адже факти, які описуються в ньому, багато громадян можуть порівняти з власними спогадами, розповідями батьків або ж з працями істориків.

Постає питання про те, чому окремі особи і цілі інститути в сучасній Росії займаються виправданням злочинів Радянського Союзу, якщо тоді йшлося про зовсім інше державне утворення. І це не поодинокий випадок. Точно так само в Росії робляться спроби “позитивно” обґрунтувати події початку Другої світової війни, наприклад, суть пакту Молотова-Ріббентропа, яким Гітлер і Сталін поділили Центральну і Східну Європу.

Важко вибрати місце, з якого почати спростування нісенітниці про вторгнення в Чехословаччину в серпні 1968 року. Якщо, скажімо, один з радянських учасників тодішніх подій божиться, що в нього стріляли з «кулеметів і автоматичної зброї», то нашій людині залишається тільки пошкодувати про те, що, напевно, мало стріляли.

Було б цікаво, що про російську інтерпретацію історії сказала б Данка Кошанова, якій в 1968 році було 15 років. Її окупанти застрелили на сходинках Університету Коменського в Братиславі. Адже, згідно з новими переписуваннями історії, за межами Праги люди підтримували дії окупаційних військ. Слова про загрозу збройного перевороту, мабуть, навіть не варто коментувати.

Читайте також:  Чоловік приніс своїй колишній дружині 10 мішків дрібних монет, якими сплатив їй аліменти (фото)

Зрозуміло, подібний погляд на історію людям підносять як нову або розсекречену інформацію, створюючи враження особливої втаємниченості, яким так успішно користуються розповсюджувачі конспіративних теорій. З іншого боку, можна очікувати, що в російську інтерпретацію серпня 1968 повірять і деякі наші співгромадяни. Адже іноді віртуальній реальності повірити легше, ніж власному досвіду.”

Джерело – http://www.aktuality.sk/clanok/276870/komentar-fasisti-z-prazskej-jari/

 

Шукайте деталі в групі Facebook