facebook

ОБСЄ: З Луганській області продовжують вивозити вугілля в Росію

Місія фіксує вантажівки з Білорусі на пунктах пропуску.

1633595




Спостережна місія ОБСЄ на контрольно-пропускних пунктах “Гуково” і “Донецьк” (Росія) фіксує самоскиди і вантажівки, що вивозять вугілля з Луганської області України в Росію. Про це йдеться у звіті місії.

“За звітний тиждень місія продовжувала спостерігати збільшенукількість вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках. Монітори продовжували спостерігати самоскиди, вантажівки, що перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації через КПП “Гуково”. Місія спостерігала інтенсивний рух вантажівок на КПП “Донецьк”, що перетинають кордон в обох напрямках. У той час як більшість вантажних автомобілів зареєстровані в Луганській області, протягом звітного періоду місія також спостерігала вантажні автомобілі, зареєстровані в Білорусі. У місії помітили, що кількість вантажних автомобілів, зареєстрованих в Білорусі, скоротилася в порівнянні з попереднім звітним тижнем; ці вантажівки були помічені під час перетину кордону в обох напрямках на КПП “Донецьк”, – йдеться у звіті.

Крім того, місія також спостерігала вантажні танкери, які перетинали кордон в обох напрямках на обох пунктах. На цих вантажівках здебільшого були слова “Пропан” і “Вогненебезпечно”.

Також в місії зазначили, що за звітний період кількість чоловіків і жінок у військовому одязі, які перетинають кордон в обох напрямках, скоротилася з 292 до 257 на обох пропускних пунктах, що є найнижчим показником з часу початку роботи спостерігачів.

Як раніше повідомлялося, у так званого прем’єр-міністра самопроголошеної “Донецької народної республіки” Олександра Захарченка проблеми зі здоров’ям. Про це йдеться у звіті моніторингової місії ОБСЄ за 28 травня.

Читайте також:  Нетверезий стан, ідіот і дурень: п’яний нардеп влаштував скандал у прямому ефірі

Шукайте деталі в групі Facebook