facebook

Для боротьби з російською агресією потрібно піднімати весь український народ

3 червня в Івано-Франківську відбувся круглий стіл на тему: “Формування національного світогляду в умовах російської агресії“.


Одним з учасників заходу був “кіборг” Василь Кузьмин, котрий воював у зоні АТО близько року – в Опитному, Водяному та у терміналі “Донецького аеропорту” до самого кінця.

Є дуже велика і серйозна проблема з російської пропагандою. Донецька, Луганська області, лінія фронту – там інформацію поширюють тільки російські телеканали. Власне, якби не підтримка Росії – таких понять як “ДНР” і “ЛНР” не існувало би взагалі. Місцевих бійців там вже майже немає, “працюють” в основному бойовики російської регулярної армії. Там працює ворожий інформаційний штаб, який формує телепередачі і вкладає в голову людей все те, що йому потрібно”, – розповів Кузьмин про реальний стан справ на фронті.

Кожен українець повинен збагнути всю складність даної ситуації, адже головним моральним принципом кожного чоловіка має бути честь та обов’язок захищати свою Батьківщину. Зупинити ворога необхідно на східних рубежах країни, аби уникнути повномасштабної війни” – аргументував “кіборг”.

Паралелі між Українською Повстанською Армією та сучасними підрозділами Національної Гвардії України провів голова спілки політв’язнів та репресованих Юрій Рудько. За його словами, патріотизм тогочасних вояків УПА тримався на батьківському вихованні, любові до рідної землі, самосвідомості та побоюванні втратити незалежність.

«Армія УПА воювала більше десяти років, – наголосив Юрій Рудько. – Однак їхнім покликом на захист Батьківщини були не повістки та мобілізаційні етапи, а патріотичне почуття та громадський обов’язок».

На переконання відомого письменника Михайла Андрусяка, військових дій на Сході України вдалося б уникнути, якби свого часу україномовна книжка була на полицях тамтешніх книгарень. На сьогоднішній день такий круглий стіл є дуже на часі, оскільки він має допомогти вирішити одне з найважливіших питань – формування національного світогляду.

Читайте також:  "Світланко, ти навіщо його "вирубала?": з тих пір мою дружину називають "Свєтка - гаси світло"

Іде війна, неоголошена війна і цього ми вже не заховаємо. Агресія Росії проти України є основною темою сьогоднішнього круглого столу. Про вторгнення російських військ на нашу територію потрібно говорити відкрито. Я письменник і моя зброя слово, моя зброя книжка” – зазначив літератор.

Участь у заході взяли також представники обласної влади, громадськості, літератори, журналісти.

Джерела:

– http://www.if.gov.ua/?q=news&id=28224

– http://styknews.info/novyny/sotsium/2015/06/03/v-ivano-frankivsku-obgovoryly-formuvannia-natsionalnogo-svitogliadu-v-umov

– http://www.blitz.if.ua/news/v-oblasnomu-centri-radylys-yak-pidvyschyty-riven-patriotyzmu-sered-molodi.html

– http://styknews.info/novyny/sotsium/2015/06/03/mykhailo-andrusiak-rozpoviv-pro-brygadu-spetsialnogo-pryznachennia-imeni-s

Шукайте деталі в групі Facebook