facebook

Розвиток Одеси впливатиме на Росію – Саакашвілі

Розвиток Одеси та Одеської області змінить не тільки політичні настрої в регіоні, але і в Росії.

1634206


Так вважає голова Одеської обласної державної адміністрації, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

“Одеса в менталітеті багатьох росіян, у тому числі імперськи налаштованих, сприймається як частина їхньої історичної спадщини, російської душі, “русского мира”, ці росіяни є чутливими до всього, що відбувається в Одесі. Але якщо вони будуть бачити успіх одеситів, те, як регіон почне розвиватися, то це матиме величезний вплив на саму Росію. І цього росіяни бояться”, – розповів він в ефірі “5 каналу” в середу.

“Росіяни пишаються Одесою як частиною свого минулого. Але якщо тут буде нове теперішнє під синьо-жовтим прапором, то це буде зовсім інша реальність. Росія не хоче цього допускати. І з цієї точки зору рішення президента Порошенка було стратегічним, а не просто якимосьгосподарським – що ми повинні показати саме таку Одесу, яка не є “дійною коровою”, як її сприймали до цього, а яка може стати міцною основою нової державності України, потужним стимулом для подальшого розвитку”, – додав він.

Раніше колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що після закінчення кар’єри в Україні він повернеться на батьківщину.

Читайте також:  Квіташвілі зізнався, що має три паспорти

Шукайте деталі в групі Facebook