facebook

Годзілла отримав японське громадянство

Годзілла – легендарний японський гігантський ящур – офіційно став жителем одного з районів Токіо.

1634211




Новий сусід

Переважна більшість жителів району Сіндзюку в Токіо, де знаходиться найбільш завантажений залізничний вокзал у світі, належать до виду “гомо сапієнс”.

Однак тепер серед них з’явиться новий громадянин. Видову приналежність його визначити непросто, але ім’я його всім в Японії добре відомо. Це – Годзілла, доісторичний гігантський ящір, який прокинувся з анабіозу після випробувань водневої бомби.

Район Сіндзюку для Годзілли підходить ідеально: щільність населення тут становить 17 тисяч осіб на квадратний кілометр, крім вокзалу тут зосереджено безліч хмарочосів і тут же знаходиться знаменитий квартал червоних ліхтарів.

А якщо врахувати, що улюблене заняття Годзілли – це руйнувати хмарочоси, рвати на частки поїзди й топтати людей, то йому буде де побігати.

Звичайно, рішення японської влади прописати монстра в Сіндзюку – виключно рекламний хід, але не варто забувати, що Годзілла практично від самої появи образу на світ – а сталося це в 1954 році у фільмі Ісіро Хонди – став невід’ємною частиною японської поп-культури.

Посланник злої волі або приманка для туриста
Годзілла за понад 60 років від появи став одним з головних символів культури Японії

Влада Сіндзюку відзначила появу в своєму районі нового жителя тим, що роздала фанатам Годзілли 3 тис. копій його нового посвідчення особи.

На вершину знаменитого хмарочоса Тохо підняли фігуру “Короля монстрів”, а на 2016 рік заплановано вихід чергового японського фільму про Годзіллу, автори якого сподіваються затьмарити голлівудський кіношедевр 2014 року від британця Гарета Едвардса.

Ще у квітні Годзілла був призначений офіційним послом туризму: вірчу грамоту йому вручив тоді мер Сіндзюку Кеніті Есідзумі.

Читайте також:  Власниця найкрасивіших сідниць світу показала своє "багатство": фото 18+

І ось тепер жителі Токіо та інших міст Японії гаряче вітають улюбленого монстра, зростання розмірів якого коливається від фільму до фільму від 50 до 110 метрів, з отриманням громадянства і пропискою в Сіндзюку.

“Ласкаво просимо до Токіо, – говорить один із записів користувача у мережі Twitter, – ми прощаємо тебе за те, що у минулому ти руйнував наше місто дощенту!”

Деякі японці навіть висловлюють сподівання, що новий житель Токіо, який добре плаває і стріляє тепловим променем, докладе свою потужну лапу до вирішення деяких регіональних геополітичних конфліктів.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook