facebook

На Рожнятівщині освятили пам’ятник Небесній Сотні та Героям, які загинули за незалежність України

За ініціативи свободівця Олега Панайди в селі Суходіл Рожнятівського району відбулося урочисте відкриття пам’ятника Небесній Сотні та Героям, які загинули за незалежність України! Урочисте освячення пам’ятника відбулося 2 червня за участю місцевої громади, представників духовенства та органів влади.



11422681_939750912757074_743982402_n

Виступаючи на святковому віче з цієї нагоди, Олег Понайда наголосив на жертовності та героїзмі хлопців, в тому числі і мешканців Прикарпаття, які спочатку поклали край диктатурі Януковича під час Революції Гідності, а сьогодні зі зброєю в руках відстоюють Незалежність України, протидіючи російській агресії.

«Дуже символічно, що пам’ятник стоїть на шкільному подвір’ї, адже саме школа виховує патріотичний дух наших дітей. Всі діти, які щодня приходитимуть на навчання, дивитимуться на пам’ятник й одночасно закарбовуватимуть в своїх серцях пам’ять про тих хлопців, які відстоюють нашу свободу, гідність і незалежність», – відзначив Олег Панайда.

Після освячення пам’ятника Олег Панайда подякував всім тим, хто долучився до створення цього моменту, а саме: художнику з Івано-Франківська Василю Бенюку, який намалював малюнок на граніті, Роману Орловському з села Ямниця, який доклався до спорудження і дав весь природній камінь, що ним обкладено пам’ятник. Окрім того, свободівець подякував жителям села, які також долучилися до зведення монументу, а саме: Віталію Курчу, Михайлу Чуповському, Василю Семкуличу, братам Ільківим, Олександру Вернигорі та Василю Музичину.

джерело http://www.blitz.if.ua/news/na-rozhnyativschyni-osvyatyly-pam-yatnyk-nebesniy-sotni-ta-geroyam-yaki-zagynuly-za-nezalezhnist-ukrainy.html

Читайте також:  Довго не виходив на зв’язок з родичами: на Прикарпатті за зачиненими дверима знайшли мeртвoго чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook