facebook

У 2016 році почнуть очищати океан від пластику

Зараз у Світовому океані плаває близько 5 мільярдів пластикових частинок.

1634338




У другій половині 2016 року буде запущений проект “Очищення океану”, який покликаний допомогти позбутися масштабних забруднень пластиком Світового океану. Спочатку система буде встановлена ​​у водах між Японією і Південною Кореєю, пишуть Вести.Ru.

Вартість ресурсів Світового океану оцінили в $24,2 трильйона

Концепція була розроблена групою дослідників під керівництвом голландця Бояна Слета. Ідея полягає в тому, щоб довгі плавучі спіралі збирали частинки пластику, що плавають в океані. Система пасивна, оскільки пластикові відходи до спіралей підштовхуються течією. Споруда довжиною в 2 кілометри стане наймасштабнішою з будь-коли розміщених в океані.

Фахівці зазначають, що платформа “Очищення океану” не принесе відчутної шкоди морським мешканцям, оскільки перебуває на поверхні води.

Боян Сплет повідомляє, що в найближчі 5 років планує створити 100-кілометрову систему біля Великої тихоокеанської сміттєвої плями.

Згідно з оцінками експертів, в Світовому океані зараз плаває близько 5 мільярдів пластикових частинок. Екологи попереджають, що все це сміття може опинитися “на столі” людей у ​​вигляді риби і морепродуктів.

Читайте також:  Корейське дослідження: кава корисна для вашого серця

Шукайте деталі в групі Facebook