facebook

Порошенко нагородив журналістів орденом За заслуги

Петро Порошенко зустрівся з журналістами, які висвітлювали події в зоні АТО.

1635219




Президент України Петро Порошенко привітав з професійним святом і відзначив нагородою журналістів, які висвітлювали події на Донбасі і в Криму, повідомляє прес-служба глави української держави.

“Цього року ми прийняли рішення нагородити журналістів орденом За заслуги. І я просив би кожного з вас сприймати цю нагороду як бойову нагороду за справи, які ви зробили, і яку ви отримали, захищаючи Батьківщину”, – сказав Порошенко на зустрічі з журналістами, які висвітлювали події в зоні АТО.

Президент також наголосив, що вважає роботу журналістів в зоні АТО виключно важливою для держави і що фронт інформаційної війни не менш важливий і небезпечний, ніж фронт реальний.

Він зазначив, що незважаючи на те, що журналісти не є військовими, вони так само, як і солдати, щодня ризикують життям на передовій. “Вважаю, що це також подвиг”, – сказав президент.

Глава держави згадав журналістів, які під час роботи в зоні бойових дій отримали поранення; а також Віктора Прокопенка та Сергія Гармаша, що через війну втратили рідний будинок; Юрія Лелявського, Назара Зоценка та інших журналістів, які побували в полоні бойовиків, але незважаючи на це не зламалися і продовжили працювати. Багато хто з представників ЗМІ, зокрема Максим Левін, Андрій Перун і Гліб Гаранич професійне свято зустрінуть в зоні АТО, також констатував президент.

Порошенко висловив повагу і вдячність матері військового кореспондента редакції газети Сегодня Сергія Ніколаєва, який загинув поблизу Донецька.

Кримських журналістів підготують до війни

Глава держави також високо оцінив журналістів, які після повернення з фронту стають в ряди волонтерів. Серед них він назвав Анастасію Березу та Ірину Соломко.

Читайте також:  Порошенко: Вибори в Маріуполі обов'язково повинні відбутися

“Я стверджую, що волонтери та журналісти врятували країну – залишаючись небайдужими і забезпечуючи зв’язок з нашими солдатами, захисниками”, – сказав він.

6 червня в Україні традиційно відзначається День журналіста – професійне свято всіх українських журналістів, кореспондентів і репортерів.

Шукайте деталі в групі Facebook