facebook

Росія вимагає на 10 років відкласти перехід на техрегламенти ЄС

У Брюсселі 4-5 червня відбулися перші консультації між Україною, ЄС і Росією щодо угоди про ЗВТ.

1635167



У Брюсселі 4-5 червня відбулися перші консультації між Україною, ЄС і Росією щодо деяких аспектів імплементації Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Як розповідають учасники консультацій, в ході нинішнього раунду сторони повинні були обговорити перехід України на технічні регламенти Євросоюзу, а також питання взаємодії митних органів.

Однак замість конкретних зауважень РФ, російська делегація виступила з ініціативою на 10 років відкласти набуття чинності всіх технічних регламентів, адаптованих до норм ЄС.

“З 24 технічних регламентів унас неадаптованими залишаються лише 3. При цьому частина цих регламентів вже набула чинності… Росіяни багато чого хочуть, але це нічого не значить. Ми передали їм перелік імплементованих регламентів, щоб вони ознайомилися з ними і сформували своє занепокоєння, виходячи з того, що неімплементорованими залишилося лише три”, – зазначило джерело, знайоме з процесом переговорів.

ЄС відмовив Кремлю у відстроченні зони вільної торгівлі з Україною – ЗМІ

Проведення таких консультацій – ключовий пункт Спільних оперативних висновків тристоронньої групи України, Євросоюзу та РФ. В обмін на відмову РФ від вимог нового перенесення початку дії зони вільної торгівлі України та ЄС, сторони домовилися обговорити всі побоювання РФ щодо дії цього режиму на російську економіку.

Наступний етап технічних тристоронніх консультацій України, Євросоюзу та Росії з питань введення в дію Угоди про вільну торгівлю відбудеться наприкінці червня. При цьому дати проведення переговорів на міністерському рівні поки немає.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що Росія більше не потребує внесення змін до Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.
За матеріалами: ТАСС,  Европейская правда

Читайте також:  "Буде зміна тактики дій Росії": у ГУР спрогнозували, чого очікувати Україні у 2023 році

Шукайте деталі в групі Facebook