facebook

У США схвалене виробництво і продаж “жіночої віагри”

Препарат флібансерин, що представляє собою маленькі рожеві таблетки, покликані підвищувати лібідо у жінок.

1634985



У США експертно-консультативна комісія схвалила застосування препарату флібансерин, який підвищує сексуальне бажання у жінок і вже отримав назву “жіноча віагра”, повідомляє The Washington Post.

Голосування з даного питання пройшло в четвер. Більшістю голосів члени комісії рекомендували Управлінню США з санітарного контролю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалити заявку на застосування флібансерина і випуск його на ринок.

Даний препарат, що є маленькими рожевими таблетками, покликаний підвищувати лібідо у жінок.

Зазначимо, що це вже третя спроба фармацевтів просунути розробку на ринок. Попередні дві успіхом не увінчалися. Перша з них провалилася ще в 2010 році.

Приводом для відмови стали можливі побічні ефекти від застосування препарату – непритомність, нудота, запаморочення, сонливість і підвищення артеріального тиску. Багато хто вказує на це і зараз.
Однак цього разу до заявки були прикладені результати досліджень, що доводять малоймовірність масового виникнення побічних ефектів. Фармацевти також заявляють, що сексуальна дисфункція викликає у жінок депресію і почуття тривоги. Так що “жіноча вігара” допоможе і у вирішенні психологічних проблем.

Перед членами експертної комісії також виступили кілька жінок, що приймали препарат. Вони оцінили його позитивно.

Була представлена ​​і статистика останніх випробувань. Учасницям давали таблетки протягом 24 тижнів. Близько 60% з них вважають, що препарат їм допоміг. Противники ідеї переконані у тому, що свою роль зіграв ефект плацебо. Тобто, на їхню думку, пацієнтки просто переконали себе в тому, що таблетки мали благотворну дію.

Тим не менш, експерти дали позитивну рекомендацію. Повідомляється, що остаточне рішення про долю “жіночої віагри” буде прийняте в кінці літа.

Читайте також:  Вчені впізнали найдавніші прикраси в світі

Раніше повідомлялося, що корейські вчені запропонували замінити силденафіл (віагру) для лікування імпотенції отрутою бразильських мандрівних павуків.

Шукайте деталі в групі Facebook