facebook

Таргани. Президент Туреччини пояснив причину спорудження нового палацу

Зі слів Ердогана, старий президентський палац просто кишів тарганами, тому побудували новий більш ніж за 600 млн доларів.

1635414




Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пояснив, що новий президентський палац Ак Сарай в Анкарі був побудований через наявність у старому тарганів. Про це повідомляє Associated Press.

Зі слів Ердогана, вбиральні у старому палаці, який він займав ще на посаді прем’єра, буквально кишіли тарганами. “Хіба така резиденція має бути у прем’єр-міністра Туреччини? – риторично запитав Ердоган журналіста телеканалу ATV, якому він давав інтерв’ю. – Не можна економити на витратах, коли на кону стоїть імідж країни”.

За даними турецького Мінфіну, палац зі 1150 кімнатами обійшовся бюджету в 615 мільйонів доларів. Опозиція піддала проект жорсткій критиці як з причини невиправданих витрат, так і тому, що будівля побудована на території історичного комплексу. Будівництво палацу Ак Сарай почалося в 2011 році як канцелярія прем’єр-міністра Туреччини. Перемігши на президентських виборах в серпні 2014-го, Тайіп Ердоган оголосив, що будівля буде використовуватися як резиденція президента.

Читайте також:  Як виглядає палац кума Путіна - Медведчука: шубосховище, церква на горищі і секретна кімната

Шукайте деталі в групі Facebook