facebook

Українська діаспора готує Путлеру “теплу” зустріч!

Українські активісти в Римі закликали керівництво Італії та папу Римського зробити усе можливе, щоб зупинити Володимира Путіна. Свої вимоги вони оголосили під час недільної маніфестації



проти російської агресії в Україні
. За інформацією ЗМІ, президент Росії перебуватиме з візитом в Італії 9-10 червня.

«Ми сподіваємося, що цей візит та зустрічі на вищому рівні у Римі допоможуть відновити мир, бо мир в Україні можливий. Достатньо, щоб російські солдати пішли геть і закрили кордон. Решту ми, українці, зробимо самі», − заявив на мітингу Олесь Городецький, один з координаторів Конгресу українців в Італії.

Від імені громади він подякував урядові Італії за відстоювання проукраїнської позиції у конфлікті. Однак, на думку маніфестантів, Рим мав би активніше підтримувати посилення санкцій проти країни-агресора. Учасники акції також звернулися за підтримкою до італійських медіа, щоб ті більше висвітлювали реальну ситуацію в Україні.

Серед промовців були і громадяни Італії, які підтримують та відвідують Україну, надаючи допомогу потерпілому населенню.

У середу, коли Путін (вперше з часу війни на Донбасі) має побувати на аудієнції у папи Франциска, активісти планують засвідчити свій протест проти агресивної політики російського президента стосовно України та її народу.

У коментарях для Радіо Свобода окремі маніфестанти висловлювали невдоволення намірами папи Римського зустрітися з Путіним. «Я і мої друзі очікуємо, що понтифік не дозволить йому (Путіну) сказати навіть слова на святій території Ватикану», − сказала учасниця мітингу в Римі.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/news/27058346.html

Читайте також:  “Це десятки і сотні тисяч гривень”: Гройсман повідомив про штрафи, які чекають українців за неофіційне працевлаштування

Шукайте деталі в групі Facebook