facebook

Вчені з’ясували, чому птахи не нападають на сонечок

Яскравий колір сонечок попереджає можливих хижаків, що вона не їстівна.

1635735




Яскраве забарвлення знаменитого сімейства жуків Сонечко (Coccinellidae) призначена для відлякування їхніх природних ворогів, і насамперед птахів, які відповідним чином реагують на ці попереджувальні сигнали про токсичність потенційної жертви, вважають вчені, які опублікували статтю в Scientific Reports.

“Сонечка є одними з найбільш відомих і улюблених людьми комах. Наше дослідження показує, що яскравий колір сонечок, який свідчить про їхню токсичність для хижаків, птахи розуміють правильно і чим яскравіше розфарбування у цих жуків, тим менша ймовірність, що вони будуть атаковані пернатими”, – говорить дослідник Ліна Аренас з Centre for Ecology and Conservation at the University of Exeter and from the University of Cambridge.

Вчені за допомогою набору методів виміряли токсичність різних видів сонечок і виявили, що комахи з найяскравішим забарвленням володіють максимальною (для свого виду) отруйністю для птахів.

Таким чином, яскраве забарвлення різних видів сонечок виступає як попереджувальний сигнал про смертельну небезпеку для пернатих хижаків.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Малюк в утробі заплескав у долоні під спів мами

Шукайте деталі в групі Facebook