facebook

ЛДНР запропонували зберегти Донбас у складі України

Влада самопроголошених ЛНР і ДНР направила Контактній групі доповнення до змін до Конституції України.

1636331




Про це йдеться в заяві представників ЛНР і ДНР на Мінських переговорах Владислава Дейнего і Дениса Пушиліна, передає “Интерфакс”

Проект переданий тимчасовому координатору робочої групи з політичних питань від ОБСЄ П’єру Морелю.

Доповнення до змін до Конституції передбачають збереження окремих районів Донбасу з особливим статусом у складі України.

“Окремі райони з особливим статусом або їх асоціації є невід’ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією, окремими законами України, а також угодами щодо розмежування повноважень між цими районами, їх асоціаціями і кабінетом міністрів України, міністерства, іншими центральними органами виконавчої влади самостійно вирішують питання, віднесені до їх відання”, – йдеться в тексті документа.

“В окремих районах з особливим статусом діє особливий порядок і особливий статус місцевого самоврядування, що передбачає окреме правове регулювання”, – наголошується в проекті.

При цьому пропонується наділити органи місцевого самоврядування особливим статусом і створювати органи охорони громадського порядку.

“Органи місцевого самоврядування окремих районів з особливим статусом і органи управління їх асоціацій з метою забезпечення громадської безпеки мають право створювати органи охорони громадського порядку: народну міліцію”, – йдеться в документі.

Керівників таких органів передбачається призначати на посади та звільняти за рішенням місцевого самоврядування.

Раніше, спікер Ради Володимир Гройсман заявляв, що Конституційна комісія без будь-яких застережень розгляне пропозиції щодо змін до Основного закону, які може напрацювати тристороння контактна група.

Раніше спікер парламенту Володимир Гройсман заявляв, що обговорювати зміни до Конституції будуть тільки із законно обраними представниками Донбасу.

Зміни до Конституції України були однією з умов мінських договореностей із врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також:  Порошенко вирішив відкласти подальшу мобілізацію

Шукайте деталі в групі Facebook