facebook

Обама попередив Путіна: намагання відродити імперію зруйнує економіку

Барак Обама вважає, що бажання Володимира Путіна відродити імперію може зруйнувати російську економіку.

1636370




Президент США Барак Обама вважає, що Володимир Путін повинен вирішити, чи хоче він зруйнувати російську економіку, намагаючись реалізувати “помилкове прагнення відродити славу радянської імперії”. Про це він заявив у понеділок, 8 червня, на прес-конференції після саміту G7, повідомляє інформагентство AP.

За словами Обами, США та європейські лідери поки не обговорюють посилення санкцій проти Росії, але переговори на технічному рівні вже відбулися. При цьому він висловив надію, що потреби у додаткових санкціях не буде. “Ми сподіваємося, що не будемо змушені вживати додаткові заходи, оскільки Москва дотримуватиметься мінських угод”, – цитує Обаму агентство dpa.

“Російські війська залишаються в Україні”

Барак Обама також відзначив, що російські війська продовжують діяти на Сході України – хоча Москва це й заперечує, повідомляє інформагентство Reuters. “Як ми знову побачили останніми днями, російські війська продовжують діяти на Сході України, порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України”, – наголосив Обама.

За його словами, Росія перебуває в глибокій рецесії, а її дії в Україні шкодять Росії та її людям. Окрім того, як зазначив президент США, російська агресія в Україні завдає страждань і російськомовному населенню на Сході України – саме тим людям, яких Путін, як він каже, намагається захистити, йдеться у повідомленні AP.

Барак Обама також високо оцінив зусилля канцлерки Німеччини Анґели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда, які продемонстрували “неймовірну наполегливість і терпіння” під час переговорів з Путіним, повідомляє інформагентство dpa.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Невже таке можливо! В Санкт-Петербурзі збираються люди в підтримку України

Шукайте деталі в групі Facebook