facebook

Агресія РаSSєї щодо України найбільша загроза європейській безпеці – глава МЗС Швеції

SverigesRadio: “Швеція буде наполягати на тому, щоб Мінські угоди були виконані



повністю, на виведенні всіх російських військ з України та на поверненні Криму Україні”, – заявила глава МЗС Швеції Маргот Вальстрьом про основні напрямки шведської зовнішньої політики.

– Величезне занепокоєння викликає напрямок, в якому розвивається Росія. Агресивні дії Росії відносно України є найбільшою загрозою європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

Спочатку російська окупація, що завершилася анексією Криму. Потім російська агресія перейшла на підтримку сепаратистів на сході України. І, нарешті, ми стали свідками того, як Росія не зупинилася перед відправкою сучасних військових підрозділів через кордон на підтримку сепаратистів.

– І все це – під акомпанемент пропагандистської машини Путіна, що працює на високих оборотах. Ми будемо наполягати на тому, щоб Мінські угоди були здійснені повністю, на виведенні всіх російських військ, на поверненні Криму Україні і на відновленні територіальної цілісності України.

Для цього Швеція буде, якщо знадобиться, продовжувати робити все для того, щоб агресія обходилася Росії “все дорожче”.

Коли слухачам дозволили ставити питання, то міністра запитали, що ж робити з цією машиною інформаційної війни, про яку вона говорила у своєму виступі?

– Питання це обговорюється на рівні ЄС. Ми називаємо це, звичайно, пропагандистською війною, – відповідала міністр. – Дезінформація поширюється регулярно, і вона позначається на наших уявленнях про те, що відбувається в Росії…

Маргот Вальстрьом відзначила і внутрішню – “громадянську” – пропагандистську війну в Росії, коли голоси критиків режиму заглушують, а самих їх вбивають.

Що стосується можливого продовження часу дій антиросійських санкцій ЄС, Маргот Вальстрьом стверджує, що всі 28 країн-учасниць ЄС одностайні в тому, що вони далі будуть продовжуватись. – Поки що це так, і в цьому великий потенціал.

Читайте також:  Україна наздоганяє Росію за цензурою - Human Rights Watch

Міністр вважає, що якщо хтось і сумнівався, то ці сумніви розвіялися на тлі того, що відбувається зараз з Мінськими угодами.

Джерело – http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2103&artikel=6186030

Шукайте деталі в групі Facebook