facebook

Казахстан завершив переговори щодо вступу до СОТ

Проект пакету документів щодо вступу Казахстану до СОТ буде переданий для офіційного затвердження 22 червня.

1637620




Казахстан завершив переговори про умови вступу до Світової організації торгівлі (СОТ). Як зазначається в повідомленні, розміщеному на сайті організації, проект пакету документів щодо вступу Казахстану до СОТ буде переданий членам робочої групи СОТ для офіційного затвердження 22 червня.

Документи включають проект доповіді робочої групи про реформу торгової системи Казахстану з описом зобов’язань, які країна бере на себе як член СОТ, проект переліку поступок і зобов’язань щодо товарів, проект переліку специфічних зобов’язань з торгівлі послугами.

Члени робочої групи привітали завершення одних з найбільш складних переговорів за останні 20 років роботи СОТ.

У повідомленні наголошується, що складність процесу полягала в переговорах щодо коригування тарифів у зв’язку з членством Казахстану в Євразійському економічному союзі, яка передбачає усунення розбіжностей між двосторонніми угодами про доступ до ринків між Казахстаном і членами СОТ та переліком зобов’язань Росії та єдиними митними тарифами, прийнятими в Митному союзі. Це було головною перешкодою для завершення переговорів про доступ Казахстану на ринки.

Казахстан подав заяву про вступ до Світової організації торгівлі 29 січня 1996 року.

За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  Повернення до status quo: якими ще можуть бути умови України мирних переговорів з росією

Шукайте деталі в групі Facebook