facebook

Глава польського МЗС: “Чекаємо на Україну в Європейському Союзі”

«В



ідчуття безпеки в Європі порушене анексією Криму та нападом на Східну Україну», тому міжнародна спільнота мусить опиратися на «інструментальне застосування міжнародних норм» – заявив міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина під час своєї промови на Wrocław Global Forum.

Схетина додав, що «мрія України про приналежність до Європейського Союзу є також елементом, який може стабілізувати ситуацію в Європі».

«Чекаємо на Україну, як на повноцінного партнера та члена ЄС. Шукаємо шляхів виходу із кризи в Україні та хочемо відновити нормальні взаємини із Росією, але як тільки вона перестане нападати на свого сусіда», – зазначив глава польського МЗС.

Глава польської дипломатії також наголосив, що необхідним є інституційне зміцнення політики Європейського Союзу; важливо також виробити спільну стратегію дій у випадку кризи.

«В останні роки відбулися значні зміни. Громадянська війна опинилася біля нашого порогу, багато країн не в змозі забезпечити безпеку своїм громадянам. До Європи прибувають переселенці та біженці, а Європа ще не вийшла із економічної кризи», підкреслив Схетина.

Схетина також наголосив, що Польща здійснює амбітну та безпрецедентну модернізацію польського війська. Як зазначив міністр закордонних справ Польщі, у Європі потрібні структури і комплексна стратегія дій щодо загроз, які виникають.

Джерело – http://www.polradio.pl/5/38/Artykul/210000

Читайте також:  Українці, які вийшли з окупованого Криму: воюємо за свою землю, за своїх матерів, за свої родини!

Шукайте деталі в групі Facebook