facebook

Всі ядерні об’єкти Криму належать Україні

Дії Росії не мають жодних правових наслідків для статусу АРК.

1638619




Всі ядерні об’єкти, які перебувають на території Криму та міста Севастополь належать Україні. Про це йдеться в коментарі МЗС України у зв’язку з розміщеними на сайті МЗС РФ виступами посла з особливих доручень Григорія Берденнікова під час чергового засідання Ради керівників МАГАТЕ 8 червня 2015 року, передає прес-служба МЗС.

“Неправомірні дії з боку Росії не мають жодних правових наслідків для статусу Автономної Республіки Крим як невід’ємної частини території України, що було підтверджено резолюцією ГА ООН “Територіальна цілісність України” 68/262 від 27 березня 2014 року.

Всі ядерні об’єкти, установки і матеріали, які перебувають на території АРК та міста Севастополь є власністю України. Їх правовий статус, порядок експлуатації, використання і обслуговування визначені законодавством України, положеннями Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї від 21 вересня 1995 року і Додатковим протоколом до неї від 15 серпня 2000 року”, – йдеться в повідомленні.

Раніше, вп’ятницю, 12 червня, в День Росії, в Севастополі влаштували святкову роздачу медалей “За повернення Криму”. Повідомляється, що медалі від Міноборони РФ з рук першого “замглави Криму” Михайла Шеремети отримали близько 300 “самооборонівців”.

Читайте також:  Україна і США підписали угоду про кредитні гарантії на $1 мільярд

Шукайте деталі в групі Facebook