facebook

Кількість обстрілів у зоні АТО зростає: за добу понад 160

Військові повідомляють про 65 обстрілів, сепаратисти – про 99.

1638844




За останні кілька днів активність сепаратистів на Донбасі стала найвищою за останній місяць і протягом суботи в зоні АТО зафіксовано 65 обстрілів, інформують в прес-центрі штабу АТО. Сепаратисти повідомляють про 99 обстрілів.

“Найскладнішою ситуація залишається поблизу Донецька. Із самого ранку бойовики продовжили обстрілювати Піски, Водяне, Мар’їнку, Красногорівку, Дослідне. Для здійснення своїх злочинів бандити використовували практично все наявне у них озброєння, у тому числі заборонені 120-мм міномети і 122-мм гаубиці”, – йдеться у повідомленні.

Так, повідомляється, що п’ять разів з танків, озброєння бойових машин та артилерійських систем калібру 122 мм сепаратисти стріляли по квартирах у н.п. Дослідне. Завдали шкоди і житловим кварталам Водяного.

“Після нетривалого затишшя знову сьогодні було жарко в районі Маріуполя. 8 разів позиції наших воїнів у Широкиному були обстріляні бойовиками з мінометів і гаубиць калібру більше 100 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї”, – повідомили в прес-центрі.

На Луганщині з мінометів калібру 120 мм стріляли по Щастю, Кримському, н.п. Болотна.

У свою чергу в ДНР заявляють, що за добу військові здійснили 99 обстрілів. “По території Республіки було випущено 25 танкових снарядів і 74 міни калібром 92 і 120 мм”, – йдеться у повідомленні так званої міноборони ДНР.

За їх даними, обстрілу піддалися міста Донецьк (Київський, Куйбишевський, Петровський райони міста і територія аеропорту) і Горлівка. Також під вогнем ЗСУ виявилися населені пункти Лозове, Зайцеве, Спартак і Жабічеве.

Пізніше в ДНР повідомили, що в результаті обстрілу військових поранення отримали чотири людини.

Як повідомляв Кореспондент.net, сьогодні під обстріл також потрапила Горлівка, в результаті чого загинула жінка. Також під обстріл потрапила Авдіївка. За даними військових, цей населений пункт обстрілюють кожен день.

Читайте також:  Бійці АТО залишають тільки-но зайняті села на Донеччині

Шукайте деталі в групі Facebook