facebook

Новий губернатор Донеччини виступив за амністію сепаратистів

Жебрівський пропонує поступово амністувати прихильників “республік”, “у яких руки не в крові”.

1638803




Новопризначений губернатор Донецької області Павло Жебрівський вважає, що частина нинішніх прихильників самопроголошених “республік” повинні отримати амністію. Про це він повідомив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі Україна.

“Ми повинні готувати амністію для людей, у яких руки не в крові. Ми повинні повернути їх у правове поле України. Потрібно буде ініціювати такі амністії щомісяця – будемо робити це щомісяця”, – заявив Жебрівський.

Також він виключив можливість свого спілкування з керівництвом самопроголошених “республік”, заявивши, що вони повинні постати перед судом – “українським або Гаазьким”.

Відзначимо, в березні у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про амністію учасників подій у Донецькій та Луганській областях. Законопроект внесли депутати Опозиційного блоку.

Як повідомляв Кореспондент.net, 11 червня президент Петро Порошенко оголосив про призначення Павла Жебрівського новим главою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Головним завданням нового губернатора Порошенко назвав захист області від сепаратистів та забезпечення проведення чесних і прозорих місцевих виборів.

Читайте також:  Підрізали і дали у щелепу: напад на Найєма у центрі столиці

Шукайте деталі в групі Facebook