facebook

В Івано-Франківську для забудовників планують зменшити збір у фонд соцрозвитку міста

Принаймні таку пропозицію 6 березня на засіданні комісії з визначення пайової участі замовників будівництва внесла депутат Івано-Франківської міської ради Світлана Оришко.s-kotorykh-ne-vzimaetsya-edinyy-socvznos



«Ми знаємо, в якому стані зараз наші забудовники, – пояснила вона, – а 4 і 7 % є завищеними в Івано-Франківську. Давайте зменшимо. Наприклад, 2,5 % і 4%».

 

Нагадаємо, що кожен забудовник Франківська зобов’язаний сплатити кошти у Фонд соціального розвитку міста. Сума становить 4% у разі, якщо він будує житло, і 7%, якщо він будує комерційні площі. Так, Оришко пропонує знизити оплату майже вдвічі.

 

Їй опонував секретар міської ради Микола Вітенко, зауваживши, що є забудовники типу «Ярковиці», які платять і нині діючі відсотки, а є інші – ті, які просто не хочуть платити.

 

«Ми ж розуміємо, що від цього постраждають будинки поруч із забудовами, – сказав Вітенко. – І це позначиться на інфраструктурі міста».

 

Врешті вирішили винести питання на розгляд сесії міської ради. Як депутати вирішать, так і буде.

Читайте також:  На Тернопільщині в межах "Великого будівництва" Зеленського відремонтують 73 км дороги до Івано-Франківська

Шукайте деталі в групі Facebook