facebook

Саакашвілі: Штаб військово-морських сил буде в Одесі

Штаб Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) буде розташовуватися в місті Одеса.

1639143


Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Саакашвілі. “Ми вчора говорили із заступником міністра оборони, обговорювали ці питання з президентом України, і дійшли висновку, що місцем базування ВМС України може бути тільки місто Одеса зі своїми славними морськими традиціями, з перспективою того, що саме в цьому місті ВМС України будуть збережені і розвинені, як ніколи в минулому”, – заявив Саакашвілі.

Він зазначив, що Міноборони вирішило питання постачання військових продуктами харчування. “Наступний етап – це соціально-побутові умови”. За словами Саакашвілі, зараз дуже важливо зробити все, щоб побутові умови офіцерів, матросів та інших представників ВМС сприяли побудові флоту.

“Я прекрасно знаю, що зараз вам несолодко. Матеріальних ресурсів не вистачає. Ми все повинні зробити, щоб забезпечити вас житлом, і для цього ми створили спеціальну групу”, – заявив Саакашвілі.

Він також заявив, що ВМС, у свою чергу, зроблять все, щоб звільнити тимчасово захоплені території.

“Військово-морські сили зроблять все для того, щоб ворог не зміг продовжити подальший наступ на наші міста і села, щоб ще сотні тисяч людей не залишилися бездомними. А надалі зроблять все, щоб те, що вони тимчасово захопили, в тому числі базу, на якій розташовувалися ВМС України в Криму, було повернуто під контроль України. І це обов’язково буде, цьому немає альтернативи”, – резюмував одеський губернатор.

Як раніше повідомлялося, увечері в суботу в курортному селищі Затока відбулосявідкриття першого кілометра нової набережної, яку обіцяють зробити найдовшою в Європі. На відкритті були присутні голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі і естонський бізнесмен Марсель Вихман, який фінансував будівництво.

Читайте також:  Мінфін визначив фіналістів конкурсу на посаду голови ДФС

Шукайте деталі в групі Facebook