facebook

Збірна Англії ледве здолала команду Словенії

Збірна Англії ледве здолала команду Словенії у матчі відбору Євро 2016, який відбувся 14 червня.

1639126




Потрапляння збірної Англії на чемпіонат Європи не піддається сумнівам, і до цього моменту тільки збірна Словенії створила команді Роя Ходжсона відносні проблеми. На Вемблі словенці вели в рахунку, але зазнали поразки 3:1 – вони так і залишалися єдиною командою, якій вдалося вразити ворота Джо Харта. При тому, що і той гол родоначальники забили собі самі.

Цей факт, як і погана гра англійців у товариському матчі проти Ірландії, змушували вважати, що у лідерів групи Е можуть виникнути проблеми сьогодні. Якщо дивитися на розвиток поєдинку і підсумковий рахунок, очікування підтвердилися. Якщо дивитися суто на гру, то Англія провела дуже пристойний поєдинок, протягом усієї зустрічі володіючи ініціативою і створюючи моменти біля воріт Хандановича.

Перший з них трапився буквально через кілька хвилин після стартового свистка. Вейн Руні відмінним пасом вивів на побачення з голкіпером Стерлінга, Рахім спробував перекинути того, але разом з ним перекинув і ворота. Пара Руні – Стерлінг спрацювалася незабаром ще раз: знову передачу виконував капітан збірної, а юний вінгер Ліверпуля пробив поруч зі штангою ударом з лінії штрафного – завадив і рикошет.

Британці (якщо не брати до уваги невдалі індивідуальні спроби Таунсенда) здорово зверталися з м’ячем і розкривали оборону суперника – не вистачало їм тільки завершального удару. Команда Сречко Катанеца при цьому тільки в другій чи третій раз підібралася до штрафної суперника, зумівши забити. Катастрофічний провал оборони гостей призвів до того, що на перерву вони, за всієї переваги, пішли переможеними. Джонс невдало викинув з-за бокової лінії, центрбеки навіщось спробували залишити Новаковича в положенні поза грою, і в цей час Ілічич одним пасом вивів досвідченого форварда на побаченням з Хартом. Свій досвід той підтвердив, спрямувавши м’яч у дальній кут воріт.

Читайте також:  Зоря впевнено обіграла Шарлеруа в Лізі Європи

Рой Ходжсон після перерви провів важливі тактичні зміни, які загострили гру біля воріт господарів. Менеджер збірної Англії відправив на правий фланг оборони Хендерсона, а півзахист зміцнив появою технічного Лаллана. Цей маневр себе швидко виправдав – на 57-й хвилині гості зрівняли рахунок. Стерлінг знайшов партнера з Ліверпуля в штрафний, той зробив розворот з м’ячем, зібравши на себе трьох суперників, один з яких (Цезар) вибив м’яч точно на ногу Вілширу. Джек з лінії штрафного завдав відмінний удар у верхній кут воріт Хандановича.

Протягом декількох хвилин після цього невдаха Вейн Руні упустив дві можливості вивести британців вперед, але свого вони таки добилися. Знову спрацював Адам Лаллана: пас Таунсенда на просування до штрафного він не став залишати собі, а зробив м’яку знижку п’ятою під Вілшира. Цей маневр подарував гравцеві Арсеналу простір, і він завдав ще більш приголомшливий удар з-за меж штрафного – знову в дев’ятку воріт.

Здавалося, що тепер уже ніщо не завадить лідерам групи здобути заслужену перемогу, але вони знову створили собі проблеми на рівному місці, погано зігравши в захисті. Йокичу дали виконати подачу з правого флангу, а Печник, котрий вийшов на заміну, без проблем виграв верхову боротьбу і ударом головою пробив Харта.

Словенія зрівняла рахунок на 84-й хвилині, але англійці, налаштовані на атаку протягом усієї зустрічі, знайшли в собі сили забити переможний м’яч. Швидкий перехід в наступ: Йокич не дозволив Волкотту прийняти пас Хендерсона з центральної зони, але фактично таким чином зробив передачу на Руні. Лідер збірної вийшов на побачення з Хандановичем і впевнено пробив у дальній кут. Цей м’яч дозволив Вейну зрівнятися з Гарі Лінекером за кількістю забитих м’ячів у складі збірної: тепер разом вони ділять другу після Боббі Чарльтона позицію, маючи на один гол менше від чемпіона світу 66-го – 48.

Читайте також:  "Шахтар" розгромив "Гент". Відео голів

Англія в цей же час здобуває чергову перемогу, залишаючи словенцям і швейцарцям боротьбу за друге місце в групі.

Словенія – Англія 2:3

Голи: Новакович, 38, Печник, 84 – Вілшир, 57, 74, Руні, 86

Словенія: Ханданович, Бречко, Цесар, Ілич, Йокич, Ілічич (Бірса, 60), Мертель Куртич (Лазарович, 78), Кірм (Печник, 71), Кампль, Новакович

Англія: Харт, Джонс (Лаллана, 46), Кехілл, Смоллінг, Гіббз, Хендерсон, Вілшир, Делфі (Клайн, 85), Таунсенд (Волкотт, 74), Руні, Стерлінг

Попередження: Бречко, Кампль
За матеріалами: football.ua

Шукайте деталі в групі Facebook