facebook

Керрі і Лавров обговорили ситуацію в Україні

Керрі і Лавров розглянули ситуацію в Україні.

1639705




Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в понеділок, 15 червня, провели телефонну розмову, під час якої обговорили питання, пов’язані з Україною, Сирією, Іраном, Єменом і діяльністю Арктичної ради. Про це повідомив офіційний представник держдепартаменту Джон Кірбі, передає ТАСС.

“У ході телефонної розмови з російським міністром закордонних справ Лавровим держсекретар Керрі закликав Росію використовувати майбутні зустрічі тристоронньої контактної групи та її робочих підгруп як можливість для прискорення прогресу у виконанні мінських домовленостей”, – сказав він.

Крім того, зі слів Кірбі, глави зовнішньополітичних відомств “обговорили Сирію, Іран, Ємен і Арктичну раду”.

У МЗС РФ поінформували, що Лавров і Керрі розглянули ситуацію в Україні, в Сирії, Ємені, Лівії та навколо іранської ядерної програми.

“При обговоренні проблематики кризи в Україні глави зовнішньополітичних відомств підтвердили необхідність виконання всіма сторонами мінських домовленостей і підтримали якнайшвидше скликання в Мінську робочих підгруп контактної групи, в рамках яких повинен бути налагоджений прямий стійкий діалог Києва з Донецьком і Луганськом. Наголошено на важливості додаткових зусиль щодо припинення порушень режиму припинення вогню, особливо обстрілів населених пунктів”, – повідомили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, в Мінську у вівторок, 16 червня, відбудеться зустріч учасників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників ДНР і ЛНР.

Читайте також:  Санкції проти РФ не будуть зняті до виконання мінських угод - Керрі

Шукайте деталі в групі Facebook