facebook

Джеб Буш вступив у боротьбу за крісло президента США

У разі успіху 62-річний екс-губернатор Флориди буде третім представником сімейства Бушів, який став президентом.

1639697




Республіканець Джеб Буш у понеділок, 15 червня, офіційно висунув свою кандидатуру на пост президента США. Про намір брати участь у виборах в 2016 році він оголосив, виступаючи перед прихильниками в Майамі (штат Флорида), повідомляє РІА Новости.

“Кампанія починається сьогодні. Я буду кандидатом”, – заявив Буш.

62-річний екс-губернатор Флориди вважається ключовим претендентом на головний пост в країні від Республіканської партії. У разі успіху він буде третім представником сімейства Бушів, який став президентом. Подібне не вдавалося ще жодному сімейному клану Америки.

Всього, не рахуючи Буша, за право представляти Республіканську партію на президентських виборах в листопаді наступного року змагатимуться десять претендентів: сенатори Марко Рубіо, Ренд Пол, Тед Круз і Ліндсі Грем, колишні губернатори Техасу, Нью-Йорка і Арканзасу Рік Перрі, Джордж Патакі і Майк Хакабі, колишній сенатор Рік Санторум, а також бізнес-леді Карлі Фіоріна і хірург Бен Карсон.

Потенційно в республіканських праймеріз може виявитися до півтора десятка кандидатів. Найсильнішими суперниками Буша вважаються консерватор з Флориди Марко Рубіо і губернатор Вісконсіна Скотт Уокер, який поки не вступив у гонку.

У стані демократів головним претендентом на пост вважається колишня перша леді і екс-держсекретар США Хілларі Клінтон.

Чинний президент-демократ Барак Обама допрацьовує другий термін на цій посаді і за законом не може балотуватися на третій термін.

Читайте також:  120 тисяч гривень в місяць: дружина франківського футболіста знову бореться з важкою недугою

Шукайте деталі в групі Facebook