facebook

Випадок захворювання на MERS в Словаччині не підтвердився

У 39-річного хворого, який прибув 3 червня в Словаччину з Південної Кореї, виявлена гостра форма грипу.

1639699




У Словаччині не підтвердився випадок захворювання MERS, передає  ТАСС.

Отримані результати повторних аналізів, взятих у госпіталізованого в Братиславі з підозрою на небезпечну хворобу громадянина Південної Кореї, виявилися негативними.

“Знято карантин, на якому були 38 осіб, які входили з ним у прямий контакт”, – повідомили в міністерстві охорони здоров’я країни.

Зі слів медиків, у 39-річного хворого, який прибув 3 червня в Словаччину з Південної Кореї, виявлена ​​гостра форма грипу. Пацієнт поки продовжує приймати сильнодіючі антивірусні препарати.

У Південній Кореї зростає кількість хворих на MERS

У Республіці Корея кількість загиблих від вірусу MERS вже досягла 16 осіб, інфікованих – 150. Перший випадок захворювання на території цієї країни було зафіксовано 20 травня. Встановлено, що вірус був занесений громадянином Південної Кореї, які повернулися з поїздки в країни Близького Сходу.

Вперше коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому (MERS) був виявлений у людини в 2012 році в Саудівській Аравії. Його поширення торкнулося також Йорданії, Катару, ОАЕ, Тунісу, Великобританії, Німеччини, Італії, Франції – всього 23 країни, в яких було офіційно підтверджено понад 1,1 тис випадків зараження людей, в 40% випадків – з летальним результатом.

Захворювання починається як звичайна респіраторна інфекція, яку супроводжує лихоманка, кашель і пневмонія.

Читайте також:  Європейська країна закриває пункти пропуску на кордоні з Україною: які саме

Шукайте деталі в групі Facebook