facebook

Латвієць розповів, як пішов воювати за “ЛНР” та став вигнанцем у Росії

Громадянин Латвії В’ячеслав Висоцький відправився воювати за бойовиків “ЛНР”. Латвійські правоохоронці інкримінують йому терористичну діяльність, а в Росії планують депортувати на батьківщину



im578x383-terroristo-lnr_ria.ru

Про це Висоцький розповів в інтерв’ю “Газете.ру“.

Зокрема, він розповів, чому поїхав воювати на Донбас на боці терористів.

“Я з 16 років є активним учасником захисту прав російськомовного населення Латвії, був одним з ініціаторів референдуму про надання російській мові статусу другої державної”, – повідомив латвієць.

Він розповів, що, поки був на Донбасі, в Латвії був прийнятий закон, за яким участь на боці “ДНР” або “ЛНР”, а також гуманітарна допомога цим республікам визнаються терористичною діяльністю.

“Я підпадаю під цей закон, мені загрожує до 10 років позбавлення волі, і на батьківщину я повернутися не можу. Російська влада відмовила мені у тимчасовому притулку. Це теж дуже неприємно”, – розповів Висоцький.

За словами “ополченця”, ситуація ускладнена тим, що його відмовляються поставити на міграційний облік. “Це тому, що не став на нього протягом семи днів. Тепер в ФМС мені кажуть, що мене треба вислати з країни і одночасно стягнути з мене штраф. А я готовий його сплатити і далі боротися за надання мені права жити в Росії”, – пояснив він.

Читайте також:  Доба у зоні АТО: один військовий загинув, трьох поранено

Шукайте деталі в групі Facebook