facebook

Помер американський мільярдер, відомий як “король Лас-Вегаса”

Відомий бізнесмен Керкорян помер у Лос-Анджелесі в 98 років.

1640516




Інвестор-мільярдер Кірк Керкорян, відомий як “Король Лас-Вегаса”, помер в Лос-Анджелесі у віці 98 років. Причина смерті не уточнюється.

Кірк (справжнє ім’я – Керкор) Керкорян народився у 1917 році в сім’ї вірменських іммігрантів. Він навчався в авіаційній школі і був пілотом-інструктором.

З 1962 року він почав купувати нерухомість в Лас-Вегасі. З часом Керкорян став власником холдингової компанії Tracinda Corporation і найбільшим акціонером MGM Resorts International, яка володіє низкою готелів в Лас-Вегасі.

Керкоряна називають людиною, яка непомітно перетворила Лас-Вегас в одне з найпопулярніших місць туризму. З ним пов’язано створення сучасного вигляду міста з розкішними готелями і казино.

Крім того, він відомий тим, що тричі викуповував і продавав кіностудію MGM, щоразу – з вигодою.

Сильного удару інвестиціям Керкоряна завдала криза 2008 року. У травні 2015 року журнал Forbes оцінив статки «Короля Лас-Вегаса» в 4,2 мільярда доларів. У 2008 році, за даними видання, його статки становили 16 мільярдів, а сам він займав 41-е місце в списку найбагатших людей у ​​світі.

Як повідомлялося, в квітні був знайдений мертвим в своєму будинку американськиймільярдер Ендрю Гетті, який помер у 47 років.

Читайте також:  Маленький хлопчик втратив 75% зору через популярну покупку батьків: Маленький хлопчик втратив 75% зору через популярну покупку батьків

Шукайте деталі в групі Facebook